Benteke stuwt Racing Genk voorbij Standard

Benteke stuwt Racing Genk voorbij Standard

23-04-2012 00:31
0

In de slotwedstrijd van de vijfde speeldag in Play-Off I keken de nummers vier en vijf elkaar recht in de ogen. Racing Genk kon bij een overwinning tegen Standard over AA Gent wippen in de stand naar een derde plaats, achter Club Brugge en leider Anderlecht.

Dubbele voorsprong Standard
Van die goede bedoelingen bleef na amper drie minuten niet veel meer over. Een vrije trap van Mémé Tchité week af en Genk-doelman Laszlo Köteles moest grabbelen. Een droomstart voor de Rouches, die de meest gevaarlijke ploeg bleven. Köteles moest in het openingskwartier nog een tweede keer zijn kunnen tonen op opnieuw een afgeweken vrije trap van Tchité.

De ploeg van coach Mario Been kwam ook tot kansen via Christian Benteke en Jelle Vossen, maar het vizier van beide aanvallers stond niet goed afgesteld om doelman Sinan Bolat te verrassen.  Na een half uur spelen wees scheidsrechter Boucaut naar de strafschopstip voor een overtreding van Köteles op Tchité, die vervangen moest worden. Yoni Buyens klaarde vervolgens de klus om Standard op een dubbele voorsprong te zetten.

Mario Been verzet bakens
Mario Been moest bij een 0-2-achterstand ingrijpen en trachtte met Leandro Grimi en Jordy Croux de bakens te kunnen verzetten. Daarbij had het wel de hulp van Standard en Sébastien Pocognoli nodig. De middenvelder van de Rouches verraste zijn eigen doelman en bracht de Limburgers daarmee opnieuw in de wedstrijd.

De Limburgers roken bloed en enkele minuten later was de stand weer in evenwicht. Oud-Feyenoorder Thomas Buffel bediende Jelle Vossen, die doelman Bolat geen kans liet. Een gefrustreerde Michy Batshuayi plantte zijn voet op een gevallen Jeroen Simaeys en bracht Standard daarmee in serieuze problemen: de Luikenaars moesten nog een halfuur met zijn tienen voort.

Matchwinnaar Benteke
Na miscommunicatie tussen Bolat en Felipe was Benteke alert om de Limburgers voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong te zetten een kwartier voor het einde van de wedstrijd. Standard moest de kelk tot op de bodem ledigen toen de Rouches al hun wissels hadden opgebruikt en Bolat geblesseerd naar de kant ging. Jelle Van Damme trok noodgedwongen de handschoenen aan.

In de slotfase moest Köteles nog zijn kunnen tonen op een kopbal van Nacho Gonzalez maar ook na vijf minuten blessuretijd werd de doelman geen derde keer verschalkt. Racing Genk leek aan de rust in het stof te moeten bijten, maar knokte zich met de hulp van Standard volledig terug in de wedstrijd en zag die strijdlust zelfs beloond worden met een deugddoende overwinning.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie