Tevreden Platje: 'NEC dwingt blunders af'
Spits: "Hebben met z'n allen hard geknokt"

Tevreden Platje: 'NEC dwingt blunders af'

26-11-2012 09:39

Wouter Quint
NIJMEGEN

"Een lekkere en belangrijke goal", glunderde de aanvaller na afloop tegenover VoetbalPrimeur. "We stonden op dat moment onder druk, nadat we goed waren begonnen. Door de 2-0 konden we wat rustiger gaan spelen. We hebben de nul gehouden en twee goals gemaakt. Prima dus."

Geknokt
NEC moest zaterdag zo’n tien spelers missen, maar presteerde met het gehavende elftal toch goed. "We hebben er met z'n allen hard voor geknokt. Het blijkt wel dat we goede spelers hebben, die het op kunnen vangen als we mensen missen. Marcel Stutter (die voor het eerst in de basis stond, red.) heeft het bijvoorbeeld heel goed gedaan. Klasse van die jongens."

Hoewel NEC een week eerder onderuit ging bij Vitesse (4-1), putte Platje toen al moed uit het spel van zijn ploeg. "De eerste helft die we daar speelden was ook heel erg goed. We waren toen in mijn ogen beter dan Vitesse. Jammer dat we die rode kaart kregen, daardoor werd het lastig."

Nuchter
NEC staat nu op gelijke hoogte met FC Utrecht. Die ploeg heeft een op papier lastig programma, terwijl de Nijmegenaren NAC en RKC treffen. "Maar elke wedstrijd staat op zichzelf", is Platje nuchter. "We hopen zo door te gaan en zoveel mogelijk te winnen. Het linkerrijtje is de doelstelling, maar het seizoen duurt 34 wedstrijden."