HSV haalt uit in Dortmund; Dost matchwinner
Gladbach met scorende De Jong gelijk tegen Leverkusen

09-02-2013 17:29
1

Robert Lewandowski maakte na zeventien minuten de openingstreffer, slechts een minuut later was het alweer gelijk door een doelpunt van Artjoms Rudnevs (foto). Heung Min Son zette Hamburger SV na 26 minuten op voorsprong. Lewandowski kreeg  vijf minuten later een rode kaart na een zware overtreding.

HSV profiteerde daar in eerste instantie niet van en zag na een uur Bruma eveneens naar de kant worden gestuurd. De Nederlander stuitte de doorgebroken Marco Reus. Met tien tegen tien liepen de bezoekers toch uit naar een ruime zege. Ook na rust waren Rudnevs en Son de doelpuntenmakers. Rafael van der Vaart speelde een uur. Hij gaf eerst de assist bij de 1-3 en moest vervolgens om tactische redenen plaats maken.

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 3-3

M'gladbach won zaterdag, ondanks een doelpunt van Luuk de Jong, niet van Bayer Leverkusen. De thuisploeg kwam op slag van rust op voorsprong via Marcel Stranzl. Zeven minuten na rust maakte Sidney Sam gelijk. M'gladbach kwam via De Jong na een klein uur opnieuw aan de leiding. Binnen zes minuten kantelde het duel, door treffers van Stefan Kiessling en André Schürrl. In de slotfase maakte Patrick Herrmann de 3-3.

Greuther Fürth - VfL Wolfsburg 0-1

VfL Wolfsburg boekte een benauwde zege op hekkensluiter Greuther Fürth. Halverwege de eerste helft maakte Bas Dost de enige treffer van de matige wedstrijd. Een  belangrijk doelpunt, omdat Wolfsburg de punten goed kan gebruiken in de strijd tegen degradatie.