Arnesen kiest voor ver avontuur bij ambitieus Kharkiv
Deense 'td' tekent contract voor 2,5 jaar in Oekraïne

Arnesen kiest voor ver avontuur bij ambitieus Kharkiv

30-01-2014 11:54

Frank Arnesen is de nieuwe technisch directeur van Metalist Kharkiv. De club uit Oekraïne kondigt donderdag op de officiële website de komst van de Deense oud-directeur van onder meer PSV aan. Arnesen tekent in Kharkiv een contract tot de zomer van 2016.

De voormalig voetballer uit Denemarken zat sinds zijn vertrek bij Hamburger SV, afgelopen jaar, zonder werk. Zijn verblijf in Noord-Duitsland draaide uit op een teleurstelling, het transferbeleid van Arnesen kreeg daarnaast veel kritiek te verduren. In het verleden was Arnesen als technisch directeur wel succesvol bij clubs als PSV en Chelsea en in mindere mate bij Tottenham Hotspur.

"Ik ben blij dat ik bij deze club aan de slag kan", zegt Arnesen in een reactie op zijn aanstelling. "Ik wil de club bedanken voor deze mogelijkheid. Metalist heeft zeer ambitieuze plannen en ik weet zeker dat we een succesvolle toekomst tegemoet gaan. De belangrijkste doelstelling die we onszelf stellen is kampioen van Oekraïne worden. Daarna willen we een vaste waarde in de Champions League worden."