In het kort: Afellay blijft thuis, AZ bindt junior en praat met senior

In het kort: Afellay blijft thuis, AZ bindt junior en praat met senior

11-04-2014 17:28

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Martino heeft Afellay niet nodig in Granada
FC Barcelona-trainer Gerardo Martino heeft Ibrahim Afellay niet nodig in het competitieduel met Granada. De oud-speler van PSV blijft komend weekend achter in Barcelona, laat de club weten op de officiële website. Barça kan tegen Granada niet beschikken over verdediger Marc Bartra, hij kampt met spierklachten. Gerard Piqué is eveneens afwezig bij de Catalaanse club. Ook hij is geblesseerd.

Assistenten Haar en Van Aart langer in Alkmaar
AZ heeft vrijdag overeenstemming bereikt met Dennis Haar en Nick van Aart. De assistent-trainers blijven respectievelijk tot 2017 en 2019 aan AZ verbonden, meldt de club op de officiële website. Met Martin Haar, de huidige rechterhand van trainer Dick Advocaat, is AZ nog in gesprek. De clubman heeft een nieuw contractvoorstel in beraad.

Feyenoord spreekt waardering uit naar duo talenten
Feyenoord heeft jeugdspelers Bart Nieuwkoop (17) en Calvin Verdonk (16) langer aan de club weten te binden. Beide spelers tekenen tot medio 2017. "Met een eerste profcontract bij Feyenoord spreken wij onze waardering uit richting deze jongens", zegt technisch directeur Martin van Geel op de clubsite. "We hopen dat dit voor Bart en Calvin een grote stimulans is om de komende jaren stappen te blijven maken in hun ontwikkeling."

PSV’ers bouwen Ajax-podium
Naast de Amsterdam Arena wordt momenteel gebouwd aan het podium waar Ajax zondag eventueel gehuldigd wordt. AT5 sprak één van de bouwvakkers en deed een opvallende ontdekking. "We werken vandaag met een mannetje of veertien. Ik denk dat er maar een stuk of drie, vier uit Amsterdam komen. De rest komt allemaal uit Brabant. Ja, het zijn voornamelijk PSV'ers. Maar ik ben wél voor Ajax, dus voor mij is dit de mooiste klus van het jaar", aldus een van de bouwvakkers.

Roda JC mist controleur Kali tegen FC Twente

Anouar Kali is zaterdag niet inzetbaar namens Roda JC Kerkrade. De hekkensluiter van de Eredivisie moet het op bezoek bij FC Twente zonder de middenvelder stellen. Kali kampt met een blessure net boven zijn knie, meldt dagblad De Limburger. De inzetbaarheid van Berry Powel is twijfelachtig, ook achter de naam van Bart Biemans staat een vraagteken. Guy Ramos (geschorst), Anco Jansen en Frank Demouge (blessures) ontbreken.

FC Utrecht recordhouder: achttien keer paal of lat
FC Utrecht heeft een opmerkelijk record achter zijn naam staan. De club trof dit seizoen vaker de paal en de lat dan welke andere Eredivisie-club ook: liefst achttien keer stond het 'houtwerk' een treffer van FC Utrecht in de weg, meldt het Algemeen Dagblad. Jens Toornstra, de meest scorende middenvelder van de Eredivisie met twaalf goals, is 'koploper': hij raakte acht keer paal of lat.

Cardiff City baalt van 'lek' en schakelt bestuur in
Cardiff City heeft het bestuur van de Premier League gevraagd onderzoek te doen naar een mogelijk lek. Volgens de club uit Wales is Crystal Palace ruim voor de aftrap van het duel met Cardiff City op onethische wijze in het bezit gekomen van de opstelling van de club. De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer ging afgelopen weekend met 3-0 onderuit in de degradatiekraker. Cardiff staat momenteel op een negentiende plek, zes punten verwijderd van lijfsbehoud. Volgens Cardiff City zou Crystal Palace ruim 24 uur van tevoren al op de hoogte zijn van de opstelling van de club uit Wales.

Vitesse start proef met blindentribune in Gelredome
Vitesse start in samenwerking met Visio een pilot voor een blindentribune. Dat laat de club uit Arnhem weten middels de officiële website. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (zondag 27 april) wordt een gestart met het project. De blindentribune is gevestigd op de Oost-tribune van het Gelredome. Mensen met een visuele beperking worden door commentatoren op de hoogte gehouden van het wedstrijdverloop en de sfeer in het stadion. Vitesse hoopt in het nieuwe seizoen definitief van start te kunnen gaan met een blindentribune.

Voormalig Vitesse-'td' vindt emplooi op Cyprus
Ted van Leeuwen gaat aan de slag op Cyprus. De voormalig technisch directeur van Vitesse heeft volgens het Algemeen Dagblad een contract getekend bij Anorthosis Famagusta. Van Leeuwen zal de komende drie jaar als technische man fungeren bij de eilandclub, die dertien keer landskampioen werd. De laatste keer dat Famagusta een titelfeestje mocht vieren dateert uit 2008.