In het kort: Arena krijgt concurrentie uit Londen en Cardiff, PSV legt talent vast

In het kort: Arena krijgt concurrentie uit Londen en Cardiff, PSV legt talent vast

25-04-2014 17:00

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Londen en Cardiff mengen zich in strijd om EK 2020
De voetbalbond van Engeland heeft Londen naar voren geschoven als één van de mogelijke speelsteden tijdens het EK 2020. Dat meldt de Football Association vrijdag. Wembley is het verkozen stadion. Ook de voetbalbond van Wales heeft zijn ogen gericht op het EK dat afgewerkt wordt in dertien Europese steden. Volgens de FA van Wales komt het Millennium Stadium in Cardiff in aanmerking voor EK-wedstrijden. De UEFA maakt in september bekend welke speelsteden uitverkoren zijn.

PSV contracteert talent Bergwijn
Steven Bergwijn heeft vrijdag een contract getekend bij PSV. De zestienjarige voetballer speelt sinds 2011 in Eindhoven. Eerder maakte hij deel uit van de jeugdopleiding van Ajax. "Ik ben erg blij met dit contract, een beloning voor hard werken", zegt Bergwijn op de officiële website van PSV.

Parijs krijgt openingsduel en finale EK 2016
De finale en de openingswedstrijd van het Europees kampioenschap voetbal in 2016 wordt afgewerkt in Parijs. Dat maakte de Franse voetbalbond vrijdag bekend. Het stadion Stade de France, dat plaats biedt aan 80.000 bezoekers, is gastheer van beide wedstrijden. Het EK begint in 2016 op 10 juni. Een maand later staat de finale op het programma. Bij het toernooi wordt het aantal landen uitgebreid van 16 naar 24.

Berlusconi: "AC Milan is niet te koop"
Silvio Berlusconi is niet van plan om AC Milan te verkopen. Dat heeft de eigenaar van de club in een Italiaans tv-programma gezegd. De Singaporese zakenman Peter Lim zou voor 500 miljoen euro een meerderheidsbelang in de club van trainer Clarence Seedorf willen nemen. "AC Milan is niet te koop, niet voor 500 miljoen of 510 miljoen. De club is veel meer waard dan dit. We moeten hier geen grapjes over maken", stelt Berlusconi.

Schade aan de Kuip: 66.000 euro
Ajax-fans hebben voor 66.000 euro schade aangericht tijdens de bekerfinale in de Kuip. Dat laat stadiondirecteur Jan van Merwijk vrijdag weten. Feyenoord dacht in eerste instantie aan een kostenpost van zestigduizend euro, maar de schade valt enkele duizenden euro's hoger uit. Feyenoord en de Kuip hopen het bedrag via de KNVB te verhalen op Ajax.

Málaga twee wedstrijden zonder Amrabat
Nordin Amrabat moet tegen Getafe en Elche op de tribune plaatsnemen. De aanvaller van Málaga kreeg maandag een rode kaart in het duel met Villarreal wegens commentaar op de leiding. Die prent leverde Amrabat een schorsing van twee duels op, laat de Spaanse bond vrijdag weten.

Boateng wordt coach in Maleisië
George Boateng gaat aan de slag als coach. De oud-speler van onder meer Feyenoord, Aston Villa en Middlesbrough heeft in Maleisië een contract getekend bij het de club Kelantan. Vorig seizoen was hij zelf als speler actief in de Maleisische competitie bij T-Team. Hij stopte in juli en ging toen aan de slag bij de televisie.

Bij Kelantan heeft hij een contract voor een half jaar getekend. De 38-jarige Boateng volgt de Engelse coach Steve Darby op, die vorige week na de 4-0 nederlaag tegen Sime Darby werd ontslagen. "Er waren verschillende kandidaten, maar met zijn plannen en zijn visie stak Boateng er boven uit", aldus directeur Kevin Ramalinga. Kelantan was de afgelopen jaren succesvol, maar kent nu een tegenvallend seizoen met een plek in de middenmoot.

Onduidelijkheid over aantal WK-kaarten
De vertraging bij de bouw van de stadions voor het wereldkampioenschap in Brazilië leidt tot onduidelijkheid over het aantal beschikbare kaarten. Dat heeft de wereldvoetbalbond FIFA donderdag (lokale tijd) laten weten. Drie stadions zijn nog steeds niet gereed. "We weten niet hoeveel kaarten er zullen zijn omdat we niet weten hoeveel stoelen er in deze stadions komen", zei Thierry Weil, directeur marketing van de FIFA. "We hebben nu zeven procent van de tickets achter gehouden tot we weten hoeveel plekken er beschikbaar zijn."

Paniek in Rio: Panini-stickers gestolen
Dieven hebben in Rio de Janeiro een stoute jongensdroom waargemaakt. In de Braziliaanse stad werd een bestelbusje dat 300.000 Panini-plaatjes vervoerde ontvreemd. Door de actie vreest verzamelend Brazilië dat er te weinig stickers zullen zijn om de acht miljoen verkochte stickeralbums te vullen. "We kunnen iedereen geruststellen: Rio is goed voorzien van Panini-producten. Er is geen tekort aan stickers", aldus Panini in een reactie.