Van der Vaart hoopvol: Ik voel me zelf ook beter dan afgelopen weken

Van der Vaart hoopvol: "Ik voel me zelf ook beter dan afgelopen weken"

Gepubliceerd: dinsdag 13 mei 2014 om 16:25di 13-05-2014 om 16:25

Rafael van der Vaart heeft zijn club Hamburger SV dinsdag gewaarschuwd voor Greuther Fürth, tegenstander tijdens de play-off-wedstrijden om een plek in de Bundesliga. De Oranje-international herinnerde zijn teamgenoten aan de lastige overwinning op de eerstedivisionist tijdens de tweede ronde van het Duitse bekertoernooi (1-0).

"We hebben het ons toen moeilijk gemaakt. Over twee wedstrijden zou dat nu weer kunnen. Zij zijn voetballend gewoon heel sterk", stelt de aanvoerder van de Noord-Duitsers. Hamburger SV speelt donderdag eerst in de eigen Imtech Arena en volgens de 31-jarige Heemskerker hoeft dat geen nadeel te zijn: "Wanneer we thuis geen tegendoelpunt krijgen is het zelfs een voordeel. Krijgen we meerdere tegendoelpunten, dan wordt het natuurlijk moeilijk."

In de strijd om klassenbehoud kan HSV in ieder geval weer beschikken over topscorer Pierre-Michel Lasogga. Dit tot tevredenheid van Van der Vaart. "Het is goed dat hij weer terug is. Hij vecht iedere wedstrijd, houdt ballen vast, maakt doelpunten en creëert ook nog ruimte voor mij", zegt de voormalig Ajacied. "Ik voel me zelf ook beter dan afgelopen weken. Ik hoop dat ik mijn belangrijkste doelpunt van het seizoen nog moet maken." Zondag is de return in Fürth.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws