'Seasiders' overwegen Nederlander aan te stellen voor renovatie

'Seasiders' overwegen Nederlander aan te stellen voor renovatie

Gepubliceerd: zondag 18 mei 2014 om 19:03zo 18-05-2014 om 19:03

Blackpool, de nummer twintig van het Engelse Championship, overweegt een Nederlander aan te stellen als manager. Volgens Voetbal International geldt Ricardo Moniz als een van de kandidaten voor de openstaande vacature.

Sinds het ontslag van Paul Ince in januari is de positie vacant bij Blackpool, dat recentelijk al belangstelling toonde voor verdediger Tom Beugelsdijk van ADO Den Haag. Speler/trainer Barry Ferguson zorgde op interim-basis voor handhaving in de tweede divisie van Engeland. The Seasiders zwaaien deze zomer evenwel zeventien spelers uit en willen de schoonmaak combineren met een nieuwe manager.

Bij de bookmakers is Moniz inmiddels de favoriete optie. De 49-jarige Nederlander is sinds maart hoofdcoach van het Poolse Lechia Gdansk, dat onder zijn leiding plaatsing voor de kampioenencompetitie realiseerde. Europa League-kwalificatie is een concreet doel geworden.

Moniz werd in het verleden al vaker gelinkt aan een baan in Engeland. Twee jaar geleden toonde Wigan Athletic belangstelling voor de oefenmeester, maar Roberto Martinez bleef destijds aan.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws