PSV-spits laat het er niet bij zitten en eist schadevergoeding van Russen
Sloveen baalt nog steeds van afketsen transfer

PSV-spits laat het er niet bij zitten en eist schadevergoeding van Russen

20-06-2014 20:46
2

Tim Matavz zit nog altijd in zijn maag met de afgeketste transfer naar Rubin Kazan. De spits bereikte eind januari een akkoord met de Russische topclub, maar die besloot na de medische keuring af te zien van de deal. Daarop bleef de Sloveen bij PSV, waar hij deze zomer alsnog hoopt te vertrekken.

Matavz heeft besloten om juridische stappen te nemen om op die manier een schadevergoeding van Rubin Kazan te krijgen. Hij heeft zijn advocaten inmiddels laten weten dat de zaak voorgelegd moet worden aan de Russische voetbalbond, meldt het Eindhovens Dagblad. Het bedrijf Legal Sport, dat de afgeketste transfer onderzoekt, is van mening dat er sprake is van een 'onrechtmatige beëindiging van het arbeidscontract'.

Rubin Kazan zei Matavz te hebben afgetest vanwege knieproblemen, maar in werkelijkheid leken de Russen op het laatste moment onder de transfer uit te willen komen. Diverse doktoren spraken de medische analyse van Rubin immers tegen. Door het afketsen van de transfer liep PSV zo'n zeven miljoen euro mis. Om die reden ondernemen ook de Eindhovenaren juridische stappen tegen Rubin Kazan.