NEC neemt afscheid van basiskrachten en is bijna rond met aanvalsleider
Degradant legt trefzekere spits vast

NEC neemt afscheid van basiskrachten en is bijna rond met aanvalsleider

07-07-2014 15:14

NEC maakt werk van het voornemen om buitenlandse spelers te verwisselen voor Nederlandse. Zowel Michael Higdon als Victor Pálsson staat op het punt om de Nijmeegse club te verlaten.

Pálsson is tot een akkoord gekomen met Sturm Graz. De 23-jarige IJslander moet in Oostenrijk alleen nog de medische keuring doorstaan om zijn transfer af te ronden. De middenvelder kwam afgelopen seizoen tot 23 wedstrijden, waarin hij vier keer scoorde. Zijn contract liep door tot 2016, maar na de degradatie mocht hij vertrekken.

Ook Higdon lijkt Nijmegen snel achter zich te laten. De dertigjarige spits verblijft in Engeland om een transfer te bewerkstelligen, meldt De Gelderlander. De targetman was afgelopen seizoen de vaste spits van NEC. Hij kwam tot 34 wedstrijden en 14 doelpunten en heeft nog een éénjarige verbintenis.

NEC heeft de vervanger van Higdon ook al bijna binnen. De eerstedivisionist is zo goed als rond met Sjoerd Ars. De dertigjarige rechtspoot moet komend seizoen de nieuwe aanvalsleider van de club worden. Hij speelde eerder voor De Graafschap, FC Omniworld, Go Ahead Eagles, RBC Roosendaal, PEC Zwolle, Levski Sofia, Tianjin Teda, Konyaspor en Karşıyaka. Hij maakte in 288 wedstrijden 139 doelpunten.