Van der Vaart in wachtkamer: Over de kwaliteiten van Rafael hebben we het niet
Nederlandse spelmaker is weer inzetbaar voor HSV

Van der Vaart in wachtkamer: "Over de kwaliteiten van Rafael hebben we het niet"

16-10-2014 17:40

Rafael van der Vaart kan zondag zijn rentree maken bij Hamburger SV in de competitiewedstrijd voor eigen publiek tegen 1899 Hoffenheim. De aanvoerder stond lang buitenspel door een kuitblessure.

"Ik voel me goed", laat Van der Vaart, die ook de EK-kwalificatieduels van Oranje tegen Kazachstan en IJsland miste, donderdag weten. Het is afwachten of de Nederlandse spelmaker zondag in de basis staat. Garanties krijgt hij in ieder geval niet van Joe Zinnbauer. "Over de kwaliteiten van Rafael van der Vaart hoeven we het niet te hebben", zegt de trainer cryptisch.

Ook Valon Behrami is weer beschikbaar. De middenvelder, die in de zomer overkwam van Napoli, heeft zijn gekwetste knie nog eens laten onderzoeken in Zwitserland en heeft groen licht gekregen.

De rentree van Van der Vaart en Behrami komt op een goed moment voor HSV, dat net als vorig seizoen in de onderste regionen van de Bundesliga bivakkeert. Met vijf punten uit zeven wedstrijden staat de club die nog nooit degradeerde op een zeventiende plek, één punt voor hekkensluiter Werder Bremen.