'Beloning voor één van de allergrootste Nederlandse talenten kan niet uitblijven'

'Beloning voor één van de allergrootste Nederlandse talenten kan niet uitblijven'

10-11-2014 10:46
6

Daley Sinkgraven is met afstand de meest talentvolle speler in de selectie van sc Heerenveen. De middenvelder trok al de belangstelling van clubs uit binnen- en buitenland, maar vanuit Friesland blijft een blijk van waardering vooralsnog uit.

De negentienjarige Sinkgraven verlengde zijn contract in maart tot de zomer van 2017. Het toptalent was op dat moment nog geen enkele keer in de basis begonnen, maar sinds het zetten van zijn handtekening nam zijn nog jonge carrière al een grote sprong.

Sinkgraven stond inmiddels negentien keer aan de aftrap en maakte dit seizoen ook al drie doelpunten. Hij maakt wekelijks een uitstekende indruk en dat maakt dat een beloning voor de veelbelovende voetballer uit de eigen jeugdopleiding niet kan uitblijven, stelt De Telegraaf maandag.

Omdat Heerenveen een halfjaar geleden ook nog een optie voor nog eens twee seizoenen bedong, heeft de club zelf alle troeven in handen om één van de allergrootste Nederlandse talenten in elk geval het seizoen in Friesland te laten afmaken. Toch lijkt een tweede contractaanbieding in een jaar geen gekke gedachte.

Sinkgraven speelt nu nog voor een bescheiden contract en met een opwaardering kan Heerenveen laten zien dat het er veel aan gelegen is om hem nog even in het Abe Lenstra Stadion te houden. Voor Sinkgraven zou het ook als een enorme blijk van waardering voelen als zijn waarde voor de club wordt terugvertaald in een contractuele beloning, aldus Telesport.