Fenerbahçe houdt op de valreep schamel punt over aan tumultueuze wedstrijd
Penalty redt nummer twee van Turkije

30-11-2014 20:14

Fenerbahçe heeft zondag averij opgelopen in de top van de Turkse competitie. Eskisehirspor snoepte twee punten af van de nummer twee, die uiteindelijk nog van geluk mocht spreken: 2-2.

Fenerbahçe zag dit weekend het Galatasaray van Wesley Sneijder langszij komen en had een overwinning nodig om weer aan kop te komen. Dat zat er echter niet in voor de club uit Istanbul. Eskisehirspor bezorgde Fenerbahçe, waar Dirk Kuyt de negentig minuten vol maakte, een lastige avond en kwam in de eerste helft ook op voorsprong via Erkan Zengin.

In de tweede helft was Fenerbahçe de bovenliggende partij, maar na de gelijkmaker van Pierre Webo maakte de ploeg het zichzelf lastig. Emre Belezoglu kreeg een rode kaart vanwege aanmerkingen op de leiding. Funes Morida bracht Eskisehirspor vervolgens weer op gelijke hoogte. Het slotakkoord kwam uiteindelijk van Moussa Sow, die in de blessuretijd een makkelijk gegeven penalty binnenschoot: 2-2. De achterstand van Fenerbahçe op koploper Galatasaray bedraagt één punt.