PSV kijkt lijdzaam toe: Duitsers werken plotseling wel mee aan huurdeal
Tsjechische aanvaller blijft binnen Duitse grenzen

PSV kijkt lijdzaam toe: Duitsers werken plotseling wel mee aan huurdeal

18-02-2015 16:12

PSV lukte het in de winterse transferperiode niet, maar SC Paderborn is er een kleine maand later wél in geslaagd Vaclav Kadlec los te weken. De Tsjech komt over van Eintracht Frankfurt.

Kadlec maakt het seizoen op huurbasis af bij Paderborn, de nummer twaalf van de Bundesliga. Dat melden beide clubs woensdag via de officiële kanalen. De huurdeal is legaal, omdat Duitse clubs onderling ook buiten de officiële transferperiodes om spelers mogen uitwisselen. Kadlec profiteert daarvan.

De aanvaller had geen uitzicht op speelminuten bij Eintracht Frankfurt en om zijn ontwikkeling niet te stremmen mocht hij elders ervaring op doen. Paderborn won vervolgens de strijd om de 22-jarige Kadlec. Hij keert in de zomer weer terug naar Frankfurt als Paderborn de optie tot koop niet licht.

PSV waagde eind januari een poging voor Kadlec, maar ving toen bot. De Duitsers wilden alleen meewerken aan een definitieve verkoop. Frankfurt nam Kadlec in 2013 over van Sparta Praag. In 25 Bundesliga-wedstrijden scoorde hij vijf keer.