Middenvelder Liverpool blaast hoog van de toren: 'We zijn nu beter dan met Suarez'
Allen schat eigen ploeg hoger in dan vorig seizoen

Middenvelder Liverpool blaast hoog van de toren: 'We zijn nu beter dan met Suarez'

24-02-2015 12:43
2

Liverpool is momenteel beter dan vorig seizoen, toen het de beschikking had over Luis Suarez. Dat is althans de mening van Joe Allen, middenvelder van The Reds. De ploeg van manager Brendan Rodgers is opgeklommen naar de zesde plek met slechts drie punten achterstand op nummer drie Arsenal. 

"Het heeft ons wat tijd gekost om over het vertrek van Luis heen te komen, zeker omdat we wat blessuregevallen hadden die ons zeer slecht uitkwamen", legt Allen uit in gesprek met Sky Sports. "We zijn nu terug op het niveau van vorig seizoen en met het andere systeem dat we dit seizoen hanteren, hebben we misschien zelfs wel een stap voorwaarts gemaakt."

Liverpool kreeg tijdens het huidige seizoen flink wat kritiek te verwerken, maar volgens Allen was er altijd geloof in de spelersgroep dat er betere tijden aankwamen. "De kritiek was niet onterecht. We leverden niet wat we hadden moeten leveren. Er zijn geen excuses mogelijk. We wisten aan het begin van het seizoen dat het lastig zou worden en dat heeft misschien langer aangehouden dan we hoopten en verwachtten. Tegelijkertijd wisten we dat we door die moeilijke fase heen zouden komen en dat was denk ik het belangrijkste signaal dat we zouden komen waar we nu zijn."