Heerenveen houdt Deen goed in de gaten: We volgen hem bijna iedere dag
" We hebben niet alleen Nederlandse, maar ook Deense scouts"

Heerenveen houdt Deen goed in de gaten: "We volgen hem bijna iedere dag"

01-05-2015 17:27

Thomas Dalgaard wordt door sc Heerenveen goed in de gaten gehouden. De goalgetter werd afgelopen zomer gekocht door de Friese club, maar is verhuurd aan het Deense Odense BK, dat ook een optie tot koop in het huurcontract heeft opgenomen.

In Friesland kon Dalgaard niet brengen waarop werd gehoopt, waardoor Heerenveen besloot hem uit te lenen aan Odense. Voor OB scoorde Dalgaard in vijf duels één keer. Het is vooralsnog niet duidelijk of de Deense club gebruikmaakt van de koopoptie en daarom is het de vraag waar de spits volgend seizoen speelt. Bij Heerenveen heeft Dalgaard nog een contract tot medio 2017.

"We volgen hem bijna iedere dag", laat technisch directeur Hans Vonk van Heerenveen weten aan Tipsbladet. "We kijken elk weekend zijn wedstrijden bij OB en volgen zijn ontwikkeling op de voet. We hebben niet alleen Nederlandse, maar ook Deense scouts die hem in de gaten houden. Dus we hebben goed voor ogen hoe Thomas het doet." Hoe ziet de toekomst van Dalgaard eruit? "Daar kan ik op dit moment niks over zeggen."