Maaskant maakt einde aan onduidelijkheid rond keepers en hakt knoop door
NAC moet in de play-offs strijden om degradatie te voorkomen

Maaskant maakt einde aan onduidelijkheid rond keepers en hakt knoop door

15-05-2015 14:15
6

NAC Breda strijdt in de laatste wedstrijd van de Eredivisie en in de play-offs voor promotie/degradatie met één keeper onder de lat. Trainer Robert Maaskant heeft de knoop doorgehakt en kiest 'gewoon' voor Jelle ten Rouwelaar.

Als FC Groningen zondag op bezoek komt in Breda, staat Ten Rouwelaar weer op doel, ondanks zijn vele blunders dit seizoen. Eerder deze week ging het gerucht rond dat Maaskant voor de rest van de competitie zou kiezen voor de veertigjarige reservedoelman Gabor Babos. Maar vrijdag maakte hij aan alle speculaties een einde. "Jelle keept ook in de nacompetitie”, zei hij tegen BN/De Stem.

"Iedereen die niet presteert, moet vrezen voor zijn plekje. Dat geldt ook voor Jelle", zei hij maandag. "Inmiddels heb ik met hem gesproken. Dat was een goed gesprek", laat Maaskant weten. "We houden het vertrouwen in Jelle. Hij heeft de ervaring en kwaliteit om van waarde te zijn."

NAC is al zeker van deelname aan de play-offs om promotie/degradatie. FC Groningen is als bekerwinnaar automatisch geplaatst voor de groepsfase van de Europa League en voetbalt dus nergens meer voor.