PSV-aankoop kiest niet voor Ajax of Bayern: 'Kijk maar naar Depay, dat wil ik ook'
"Dit is ook een club die jonge spelers de kans geeft"

PSV-aankoop kiest niet voor Ajax of Bayern: 'Kijk maar naar Depay, dat wil ik ook'

04-07-2015 08:16
17

Nikolai Laursen werd onlangs door PSV gekocht van het Deense Brondby IF. Hij kon volgens De Telegraaf ook naar Ajax en Bayern München, maar heeft een bepaalde reden waarom hij voor PSV koos.

"Mijn kennismaking met de club was heel goed. Ik voelde me gelijk op mijn gemak. Dit is ook een club die jonge spelers de kans geeft. Kijk maar naar een speler als Memphis Depay, die vanuit de eigen jeugd de kans heeft gekregen een grote speler te worden. Dat wil ik ook bereiken", vertelt de nieuweling van PSV in de ochtendkrant.

De Eindhovenaren namen Laursen voor circa één miljoen euro over en gunnen hem mogelijk al een kans in het eerste. Want PSV heeft nog geen akkoord met Maxime Lestienne en/of Gaston Pereiro, waardoor de club weinig buitenspelers tot beschikking heeft. De zeventienjarige Steven Bergwijn en Laursen zijn de enige twee fitte flankaanvallers. "Ik ben snel, heb een goede dribbel en kan iets creëren in het veld", omschrijft Laursen zichzelf.

"Het is fantastisch om hier te trainen en mezelf te laten zien. Tot en met het trainingskamp blijf ik sowieso bij de eerste selectie. Daarna wordt gekeken wat mijn rol gaat zijn", weet de Deen.