Van Gaal wil droom ex-Eredivisionisten aan flarden helpen: Wordt interessant
"Niet ideaal dat we niet rechtstreeks geplaatst zijn"

Van Gaal wil droom ex-Eredivisionisten aan flarden helpen: "Wordt interessant"

07-08-2015 16:55

Louis van Gaal weet het zeker: Manchester United is komend jaar 'gewoon' te zien in de Champions League. Vrijdag rolde het Belgische Club Brugge uit de koker als tegenstander in de laatste voorronde.

"Over twee wedstrijden heb ik er tegen elke ploeg vertrouwen in dat we ons kunnen plaatsen", zegt de oefenmeester tegen Voetbal International. "We zijn vastberaden de groepsfase te bereiken. Het is niet ideaal dat we niet rechtstreeks geplaatst zijn, maar ik kijk uit naar de duels met Club Brugge. Het wordt een interessante ontmoeting.

Wedden

Meer odds

Noem Club Brugge en er gaat bij Van Gaal direct een lampje branden. "Toen ik voor FC Antwerp speelde, vond ik de wedstrijden tegen Club Brugge altijd mooi om te spelen. Mijn Antwerp-debuut heb ik zelfs tegen Club Brugge gemaakt. Als trainer van Barcelona heb ik Club Brugge ontmoet in de groepsfase van de Champions League."

United speelt op 18 op 19 augustus eerst op Old Trafford tegen de Belgen, waar Ruud Vormer (ex-Feyenoord), Timmy Simons (oud-PSV) en Stefano Denswil (ex-Ajacied) onder contract staan. Een week later volgt de return in België.