Ajax-verdediger op koers voor Oranje: Er liggen grote mogelijkheden voor hem
Verdediger werd bekeken door Van Basten

Ajax-verdediger op koers voor Oranje: "Er liggen grote mogelijkheden voor hem"

10-08-2015 10:00
12

Ruud Geels denkt dat Ajax-back Mitchell Dijks een goede kans maakt op een uitnodiging voor het Nederlands elftal. Zondag, in het competitieduel met AZ, werden de verrichtingen van de linkspoot gevolgd door assistent-bondscoach Marco van Basten. 

"Er zijn weinig goede linksbacks beschikbaar, dus de wereld naar Oranje ligt voor hem open", vertelt Geels, oud-spits van Ajax en Oranje, in De Telegraaf. "Als hij zich bij Ajax gaat focussen, dan liggen er grote mogelijkheden voor hem om Oranje te halen."

"Het gebeurt weinig dat topclubs een weggestuurde speler terughalen. Dijks moet deze kans met twee handen grijpen, dan kan hij ver komen. Omdat hij niet snel is, is het moeilijker voor hem dan voor Willems om zijn man voorbij te komen, voordat hij de voorzet aflevert."

"Die van Dijks kan gevaarlijk zijn, maar met een kromming vaak van te ver weg en het is de vraag of tegenstanders daarvan ondersteboven raken… Maar als Ajax er goed op traint en Dijks vanuit het positiespel met de goede linkerkant van Ajax veel in vrije positie kan komen, dan kan hij met zijn assists nog gevaarlijker worden. Ik denk dat Dijks er per helft toch zeker een keer of zes, zeven overheen moet kunnen komen", besluit Geels.