Oranje-international: Daarom wilde ik ook verkocht worden aan PSV

Oranje-international: "Daarom wilde ik ook verkocht worden aan PSV"

25-03-2016 15:50
4

Jeffrey Bruma heeft zijn plek gevonden bij PSV en dat leidt tot buitenlandse belangstelling én een plek in de selectie van het Nederlands elftal. Met OnsOranje blikt hij terug op zijn carrière tot dusver.

De inmiddels 24-jarige Bruma debuteerde als zeventienjarige in de hoofdmacht van Chelsea. "Tegen Blackburn Rovers. Ik kwam in de 67e minuut in het veld voor Carvalho. Iedereen zat op de tribune. Dat was wel emotioneel", aldus de international, die naast John Terry kwam te spelen. "Play your game, zei Terry. Dan gaat het pas beginnen. De jeugd is voorbij."

Terry was het grote voorbeeld van Bruma. "Zo wilde ik worden. Dus ben ik hem gaan observeren. Hoe traint hij? Hoe beweegt hij zich in het veld? Hoe gaat hij de duels aan? Als Chelsea besloten trainde, verstopte ik mij in de bosjes om hem te kunnen volgen."

Tot een doorbraak in Engeland kwam het echter nooit. Na huurperiodes bij Leicester City en Hamburger SV volgde de stap naar PSV. De jaren vóór het kampioenschap in Eindhoven maakten hem onzeker. "Trainers kiezen toch vaak voor contractspelers. Daarom wilde ik ook verkocht worden aan PSV", besluit Bruma.