Vitesse-held Chanturia krabbelt op: De ergste periode uit mijn leven

Vitesse-held Chanturia krabbelt op: "De ergste periode uit mijn leven"

31-03-2016 13:32

Giorgi Chanturia heeft er op 22-jarige leeftijd al een heel voetballeven op zitten. Het voormalig wonderkind van Vitesse vertrok in februari 2014 uit Arnhem. Hij speelde daarna voor CFR Cluj en Hellas Verona. Inmiddels staat de aanvaller onder contract bij het Duitse MSV Duisburg. 

"Ik ben niet tevreden over het verloop van mijn carrière", vertelt Chanturia in een interview met de Gelderlander. Afgelopen zomer zat hij zelfs even zonder werkgever. "Dat was de ergste periode uit mijn leven. Door een blessure wilde Verona me geen nieuw contract aanbieden. Ik dreigde geen nieuwe club te vinden, maar toen kon ik naar MSV Duisburg. Daar ben ik heel blij mee. (...) Op dit moment is alles cool. Het gaat nu weer goed met me en ik ben gelukkig."

Komende zondag staat de beladen derby tussen NEC en zijn oude werkgever Vitesse op het programma. Chanturia speelde een hoofdrol in de editie van 2011. Dankzij een doelpunt van de international won de Arnhemse formatie met 1-0 op vijandelijk terrein. "Ik zal die dag nooit vergeten, want het was een speciale dag voor mij en voor de mensen in Arnhem."