Litmanen: 'Moest er één hebben, want het was in de mode en Rijkaard had er een!'

Litmanen: 'Moest er één hebben, want het was in de mode en Rijkaard had er een!'

Gepubliceerd: woensdag 27 april 2016 om 17:45wo 27-04-2016 om 17:45

Jari Litmanen komt binnenkort naar buiten met een heuse autobiografie. Daarin vertelt het Ajax-icoon onder meer over... zijn mobiele telefoon. 

Frank Rijkaard was volgens Litmanen de eerste die bij Ajax de mobiele telefoon introduceerde. Dat was 23 jaar geleden, in 1993. 'Ik moet bekennen dat ook ik toen een telefoon had, maar die hield ik verborgen in het handschoenenkastje van mijn auto. Ik had hem gekregen maar durfde het ding niet in het openbaar te gebruiken. Het nummer had ik aan niemand gegeven. Misschien dat het daarom geheim is gebleven...', schrijft de Fin in het boek. Voetbal International publiceerde een voorpublicatie. 

'Voor mijn teamgenoten was een mobiele telefoon iets verbazingwekkends. Binnen een paar maanden had zeker de helft van ons elftal zo'n ding aangeschaft. Bellen was in die tijd echter nog zo duur dat eigenlijk niemand ermee belde, of hooguit heel kort. Je keek op je telefoon van welk nummer je werd gebeld en belde dan terug met een vaste telefoon. Maar je moest er wel een hebben want het was in Italië in de mode en Rijkaard had er een!'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws