AZ moet dat niet als excuus gebruiken. Dan moet je je beter voorbereiden

"AZ moet dat niet als excuus gebruiken. Dan moet je je beter voorbereiden"

05-06-2016 18:22
4

35 jaar na de verloren UEFA Cup-finale 'revancheerde' AZ zich zondag tegen Ipswich Town (4-0). Beide ploegen stonden in een vriendschappelijk duel tegenover elkaar in Zaanstad, terwijl de spelers van 1981 langs de lijn toekeken.

John Metgod, een van de AZ-spelers die de finale 35 jaar geleden met 3-0 verloor, houdt nog steeds een rotgevoel over aan dat duel. "De eerste herinnering is niet zo prettig", vertelt hij aan RTV Noord-Holland. "Ik denk dat we niet hebben gewonnen, omdat we nog last hadden van de naweeën van het kampioenschap. Ik wil niet zeggen dat Ipswich niet had kunnen winnen, maar het verschil was geen 3-0. Als je het puur professioneel ziet, dan hadden we het feest na de finale moeten vieren."

Metgod doelt op de gewonnen landstitel van 1981, dat enkele dagen voor de UEFA Cup-finale groots gevierd werd. Arnold Mühren, destijds speler van Ipswich Town, vindt de uitleg van Metgod te makkelijk. "AZ moet dat niet als excuus gebruiken. Dan moet je je beter voorbereiden. Het was geen kleine wedstrijd, het was een finale."