Eredivisie-droom Owusu-Abeyie wordt tastbaar: Heel interessante speler

Eredivisie-droom Owusu-Abeyie wordt tastbaar: "Heel interessante speler"

13-07-2016 23:18
7

Quincy Owusu-Abeyie krijgt wellicht zijn gedroomde entree in de Eredivisie. NEC, de club waar de dertigjarige aanvaller momenteel stage loopt, is tevreden over hem. 

"'Quincy is hier positief begonnen. Natuurlijk kennen we de voorgeschiedenis: in potentie zit er gigantisch veel talent in hem, het zou mooi zijn als hij ons ervan kan overtuigen dat hij dat er in de Eredivisie ook uit kan laten komen", legt Danny Hoekman, technisch manager in Nijmegen, uit aan Voetbal International. "We vinden hem een heel interessante speler."

Eerder deze week verklaarde Owusu-Abeyie dat het voor hem 'een droom is' om in de Eredivisie te spelen. De dribbelaar kwam tijdens zijn opmerkelijke carrière voor tal van clubs uit, maar nooit maakte hij speelminuten in de Nederlandse competitie. Een proefperiode bij sc Heerenveen liep onlangs op niets uit. 

Haldórsson
VI meldt verder dat NEC niet meer rekent op Hannes Haldórsson. De doelman, die op het EK imponeerde met IJsland, staat in de belangstelling van diverse buitenlandse clubs. Afgelopen halfjaar werd de goalie verhuurd aan het Noorse FK Bodø/Glimt.