Veel lof voor Ajax-aanwinst: 'Zegt me genoeg dat hij niet meer hóefde te komen...'

Veel lof voor Ajax-aanwinst: 'Zegt me genoeg dat hij niet meer hóefde te komen...'

14-07-2016 08:32
14

Heiko Westermann (32) is hoogstwaarschijnlijk de nieuwe aanwinst van Ajax. De Duits international van weleer werkte bij één van zijn vorige clubs Schalke 04 samen met Youri Mulder. Laatstgenoemde is vol lof over de verdediger van Real Betis.

"Heiko is een superprof, een fysiek sterke jongen met een groot loopvermogen en een ongelofelijk goede instelling. Hij blijft altijd werken en loopt altijd voorop", aldus Mulder in gesprek met De Telegraaf. "Het zegt me genoeg dat hij bij Betis niet meer hoefde te komen, maar zich toch elke dag meldde op de training. Dat is typisch Heiko."

Peter Bosz heeft 'een goeie' aan Westermann. "Dit soort types wil je als trainer in je selectie hebben, jongens die een voortrekkersrol vervullen op het trainingsveld en altijd net een stapje extra zetten. Daarbij heeft hij ruime ervaring op het allerhoogste niveau, ook in de Champions League en daar is waar Ajax naar toe wil. Ik kan me voorstellen dat Peter Bosz graag zo'n ervaren, internationaal ervaren speler erbij wil hebben."

Lees ook: Fred Rutten verrast door Ajax-aanwinst Westermann