Van Hooijdonk laat 'klootzak' Van Persie niet met rust: 'Niet veranderd'

Van Hooijdonk laat 'klootzak' Van Persie niet met rust: 'Niet veranderd'

17-07-2016 15:12
54

Pierre van Hooijdonk en Robin van Persie gaan nooit meer vrienden worden. Althans, zo lijkt het. De twee onderhouden een moeizame relatie en Van Hooijdonk noemde zijn voormalige ploeggenoot in het verleden als eens 'een klootzak'. Hij legt het hele verhaal uit in het Engelse FourFourTwo.

Van Persie zei in een interview dat Van Hooijdonk zich maar 'bij het golfen moest houden'. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij Pi-Air. "Ik deed analyses op televisie tijdens het WK en hij kende een slecht toernooi (in 2014, red.). Hij scoorde geweldig tegen Spanje, maar speelde niet zoals hij in het seizoen 2012/'13 deed bij Manchester United."

"Hij dacht waarschijnlijk wel dat hij een goed toernooi speelde. Vervolgens haalde hij later tijdens het toernooi in een interview hard naar me uit. Ik werd daar ook naar gevraagd en natuurlijk vond ik het niks wat hij zei. Daarom noemde ik hem klootzak. Ik zei gewoon wat ik dacht op dat moment. Maar die mening is sindsdien niet veranderd", vervolgt Van Hooijdonk.

"Het zegt waarschijnlijk meer over hem dan over mij. Hij was een fantastisch talent bij Feyenoord en hij realiseerde vast dat hij op zijn achttiende al één van de besten was. Maar dat betekent niet dat je je moet gedragen alsof je al jaren de beste bent", besluit de analist, die bij Feyenoord samenspeelde met Van Persie.