LIVE-discussie: Pastoor voert twee wijzigingen door tegen voormalig werkgever

LIVE-discussie: Pastoor voert twee wijzigingen door tegen voormalig werkgever

18-09-2016 11:50
2

Sparta Rotterdam neemt het zondag in eigen huis op tegen NEC Nijmegen. Trainer Alex Pastoor voert enkele wijzigingen door in zijn elftal, maar Mathias Pogba, de broer van United-ster Paul Pogba, zit niet bij de selectie.

Thomas Verhaar mag eindelijk weer eens in de basis beginnen. Hij vervangt Craig Goodwin, die geblesseerd is. Paco van Moorsel krijgt de voorkeur boven Sijn Spierings. Voor coach Pastoor heeft het treffen met NEC een speciaal tintje. Hij stond tussen 2011 en 2013 aan het roer in Nijmegen.

Het is momenteel allerminst rustig bij de oude club van Pastoor. Een groep NEC-supporters eiste in de nacht van zaterdag op zondag het vertrek van algemeen directeur Bart van Ingen. Voor de deur van De Goffert werden verhuisdozen neergezet. Trainer Peter Hyballa moet ondertussen proberen iets recht te zetten na de zeperd tegen PSV (0-4), vorige week in eigen huis.

De Duitser heeft een plekje ingeruimd voor Michael Heinloth, waardoor Andre Fomitschow op de bank begint. Julian von Haacke mag zoals verwacht ook in de basis beginnen. Hij vervangt Reagy Ofosu.

De opstellingen:

Sparta Rotterdam: Kortsmit; Dumfries, Breuer, Van Drongelen, Pinteaux; Sanusi, Van Moorsel, Dijkstra; Brogno, El Azzouzi, Verhaar.

NEC Nijmegen: Delle; Buwalda, Dumic, Golla, Heinloth; Bikel, Von Haacke, Breinburg; Awoniyi, Mayi, Owusu-Abeyie.