Update: 39-jarige Simons wordt opgeroepen en kan Belgisch record verbreken

Update: 39-jarige Simons wordt opgeroepen en kan Belgisch record verbreken

13-11-2016 14:18
5

Timmy Simons mag zich weer Rode Duivel noemen. De veteraan van Club Brugge, 39 jaar oud, is door Roberto Martinez in extremis opgeroepen voor de interland met Estland, meldt Het Laatste Nieuws. Daarmee reageert de Spaanse bondscoach op de blessuregolf in de verdediging van de Duivels.

Voor aanvang van het tweeluik met Nederland en Estland was al duidelijk dat verdedigers Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen niet wedstrijdfit zouden zijn. In de opwarming voor het oefenduel met Oranje (1-1) viel vervolgens Vincent Kompany uit. Als klap op de vuurpijl blesseerde Christian Kabasele zich zaterdag op training. Martinez moest dus op zoek naar een vervanger, en vindt die - verrassend - in Simons.

Zo'n tweeënhalf jaar na zijn laatste oproep mag Simons zich zo weer Rode Duivel noemen. In totaal heeft de verdedigende middenvelder, die ook in de defensie uit de voeten kan, 93 caps op zijn naam staan. Dat hij nog niet versleten is, bewijst Simons dit seizoen bij Club Brugge, waar hij al zeventien keer aan de aftrap verscheen.

Update 14.16 uur: Club Brugge heeft inmiddels bevestigd dat Simons is toegevoegd aan de selectie van België. Als de routinier zondagavond in actie komt in Brussel, wordt hij de oudste speler ooit die voor de Rode Duivels speelde.