'Na het winnen van de Champions League wilde ik vertrekken, sfeer was niet goed'

'Na het winnen van de Champions League wilde ik vertrekken, sfeer was niet goed'

18-12-2016 08:55
4

Iker Casillas leeft zijn leven momenteel iets meer in de schaduw nu hij doelman van FC Porto is. Het is momenteel een stuk rustiger rond de Spaanse-doelman, al valt er sportief minder te vieren dan gehoopt. 

"Het is niet wat ik wilde toen ik bij Porto kwam", zegt Casillas in gesprek met Canal Porto over het uitblijven van de prijzen. "Maar ik moest van club wisselen en Porto was een goede keuze. Ik wist dat mijn periode bij Real Madrid tot een einde kwam in januari/februari van 2015. Het was beter om te vertrekken en voor mij was dat het moment. Ik dacht er al eerder aan om te vertrekken, na het winnen van de Champions League in 2014, omdat de sfeer niet goed was."

Casillas heeft ook zijn plaats bij het Spaanse nationale elftal af moeten staan aan David de Gea. "Weg zijn van het Spaanse team was even goed. Maar ik heb nooit opgegeven. Om problemen te voorkomen deed ik een stap opzij omdat de bondscoach zei dat hij voor De Gea zou kiezen. Dat accepteerde ik. Ik heb nog niet bedankt voor Spanje dus waarom kan ik niet spelen tijdens het WK in Rusland?"