Ziyech haalt uit naar Heerenveen en Twente: Was gewoon een vernedering

Ziyech haalt uit naar Heerenveen en Twente: "Was gewoon een vernedering"

Gepubliceerd: dinsdag 20 december 2016 om 07:06di 20-12-2016 om 07:06

SC Heerenveen en FC Twente kunnen op weinig vleiende woorden rekenen van Hakim Ziyech. De Ajacied kijkt met een slecht gevoel terug op zijn periode in Friesland. Ook over zijn FC Twente-periode is hij niet enthousiast.

Ziyech speelde elf jaar in de jeugdopleiding van Heerenveen. "Maar ik koester geen warme herinneringen als ik aan die club denk", zegt hij tegen Voetbal International. "Daarvoor is er echt te veel gebeurd. Ze hebben mijn beslissing naar Twente te gaan nooit geaccepteerd. Dat is hun goed recht. Ze hebben me daarna uitgedaagd en ik ben iemand die een reactie geeft. Als ze dat vervolgens niet kunnen hebben, is dat hun probleem."

"De eerste aanbieding die Hakim van Heerenveen kreeg, was gewoon een vernedering", zegt zijn zaakwaarnemer Mustapha Nakhli. "Toch hebben we nog geprobeerd er iets van te maken, maar ze wilden niet. We zijn goed uit elkaar gegaan en ze hebben een mooi bedrag voor hem gekregen (een miljoen euro, red.). Helemaal gezien het veredelde jeugdcontract dat hij had."

Aan het begin van dit jaar haalde Ziyech in de Volkskrant uit naar de clubleiding van Twente."Ik had gewoon gelijk over de clubleiding. Dat is me later door Ted van Leeuwen ook bevestigd. Voor straf pakten ze mijn aanvoerdersband af, ze moesten een voorbeeld stellen. Was geen straf, die band wilde ik toch al inleveren. Ik kan iedereen die ik ken recht in de ogen aankijken omdat ik een eerlijke jongen ben."

Volgens Ziyech werken bij Twente mensen die dat niet kunnen. "Daar had ik veel mee te maken. Ze zeiden iets, maar ik kon het niet serieus nemen. Helemaal niets van het mooie verhaal dat ze me hadden voorgespiegeld is uitgekomen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws