'Newcastle geeft groen licht voor gesprek; géén transfersom voor Twente'

'Newcastle geeft groen licht voor gesprek; géén transfersom voor Twente'

09-01-2017 13:36
2

Cheick Tioté lijkt bezig aan zijn laatste weken in dienst van Newcastle United. Sporting Gijon, dat ook mikt op Feyenoorder Marko Vejinovic, heeft de Ivoriaan op de korrel.

Nico Rodriguez, technisch directeur van Gijon, is volgens Spaanse media hoogstpersoonlijk afgereisd naar Engeland om te praten met Tioté. Newcastle heeft toestemming gegeven voor de gesprekken, maar lijkt geen groot slaatje te slaan uit een eventuele transfer.

Tioté beschikt immers over een aflopend contract bij Newcastle en mag voor een zacht prijsje vertrekken. In vorige transferperiodes was de international ook al meerdere keren op weg naar een nieuwe club, waaronder Galatasaray en een club uit China, maar kwam het telkens niet tot een transfer.

De kleine transfersom van Tioté heeft ook gevolgen voor FC Twente. De Enschedese club houdt waarschijnlijk niets over aan een deal rond de middenvelder. Toen hij in 2010 vertrok, bedong Twente een doorverkooppercentage van vijftien procent. Voorwaarde is wel dat het transferbedrag hoger moet zijn dan 4,5 miljoen euro.

Lees ook: Feyenoord kan overbodige Vejinovic stallen bij nummer achttien van Spanje