Utrecht walgt van kwetsende Ajax-leuzen: 'Misstap kunnen we ons niet permitteren'

Utrecht walgt van kwetsende Ajax-leuzen: 'Misstap kunnen we ons niet permitteren'

15-01-2017 14:44
10

FC Utrecht distantieert zich van alle kwetsende leuzen die zaterdag te horen waren in het uitduel met Sparta Rotterdam, zo meldt het op de clubsite. Deze leuzen klonken in aanloop naar het duel met Ajax op 22 januari.

Utrecht baalt van de ophef, doordat er liederen in het uitvak van de club te horen waren. Daar zaten ongeveer 650 supporters. "We zijn ontzettend trots met de massale steun voor de ploeg, dat is een groot compliment waard. Helaas zijn wij ook geconfronteerd met leuzen aan het einde van de wedstrijd. Laat duidelijk zijn dat FC Utrecht zich nadrukkelijk distantieert van kwetsende teksten", aldus directeur Wilco van Schaik.

Wedden

Meer odds

"Wij betreuren het ten zeerste dat mensen in de samenleving hierdoor gekwetst worden. Stewards in het uitvak hebben hierop direct geanticipeerd", meent de directeur, die stelt dat zijn club volgens het 'protocol' heeft gehandeld. "We zijn hier zeer alert op, want iedereen kent onze geschiedenis. Het werpt wel een schaduw vooruit naar aanstaande zondag, een wedstrijd waar we al weken mee bezig zijn."

Utrecht benadrukt dat de fans tegen Ajax rustig moeten blijven. "Het moet iedereen om de club heen met een FC Utrecht-hart duidelijk zijn dat de club onder het vergrootglas ligt en dat we ons geen misstap kunnen permitteren." De club investeerde extra om voorvallen, zoals twee jaar geleden bij Utrecht - Ajax, te voorkomen en doet een beroep op supporters. Zij moeten zich gedragen.