Record in de maak voor Eredivisie-goalgetter: 'Die doelpunten zijn het lekkerst'

Record in de maak voor Eredivisie-goalgetter: 'Die doelpunten zijn het lekkerst'

15-01-2017 22:52

Reza Ghoochannejhad (29) is hard op weg om een persoonlijk record te vestigen. De spits van sc Heerenveen is op dreef en scoorde dit seizoen al negen keer - nog maar vier doelpunten minder dan tijdens zijn beste seizoen ooit. 

Bij Heerenveen is Reza topscorer en in de Eredivisie scoorden alleen Nicolai Jörgensen (Feyenoord), Enes Ünal (FC Twente) en Wout Weghorst (AZ) vaker dan de Iranees. Reza is zelf niet bezig met zijn doelpuntenproductie. "Ik had het er toevallig deze week met Sibon (trainer en scout bij Heerenveen, red.) over. Een echte spits is egoïstisch, leeft van kansen en doelpunten. Ik ben een atypische spits, meer een teamspeler. Of ik nu scoor, of Sam of Arber, dat maakt mij niet uit", zegt hij op de website van de club.

De onderlinge 'gunfactor' is in de voorhoede van Heerenveen sowieso groot, meent Reza. "Vanavond ben ik beslissend, in andere wedstrijden waren Arber en Sam dat. Het belangrijkste is dat we goed samenwerken. Als we dat doen, komen de doelpunten vanzelf", aldus de spits, die niet bekend staat om Lionel Messi-achtige dribbels of stiftjes à la Dennis Bergkamp.

"Weet je, juist die lelijke doelpunten zijn het lekkerst. Natuurlijk is een schot in de kruising mooi, maar het gaat erom dat je op het juiste moment op de juiste plek staat. Als de bal van de paal of de keeper terug komt en jij bent er om het af te maken, is je intuïtie juist geweest."