FC Groningen-speler juicht komst Odegaard toe: Binnenkort eens bezoeken

FC Groningen-speler juicht komst Odegaard toe: "Binnenkort eens bezoeken"

15-01-2017 23:18
2

Ook FC Groningen-spits Alexander Sorloth (21) denkt dat Martin Odegaard de juiste keuze heeft gemaakt deze winter. De middenvelder van Real Madrid speelt de komende anderhalf jaar op huurbasis bij sc Heerenveen.

"Hij moet ervaring krijgen in het eerste elftal en ik denk dat Nederland de perfecte plek voor hem is", zegt Sorloth, landgenoot van de achttienjarige Odegaard, in gesprek met de NOS. "Ik ken hem van het Europees Kampioenschap onder 21 jaar. Hij woont nu dichtbij, dus ik zal hem binnenkort eens bezoeken. Hij is een groot talent. Of hij gaat slagen? Dat zullen we zien. We moeten hem ook tijd geven om zichzelf te ontwikkelen."

Ook Heerenveen mag tevreden zijn met de deal, meent Sorloth. "Want hij zal meer supporters aantrekken. Het is een grote naam en ook een goede voetballer. Ik denk dat hij zich snel kan aanpassen en dat hij het goed gaat doen", besluit de aanvaller, die 29 januari met zijn ploeg tegenover Odegaard en co staat. Zaterdagavond kwam Odegaard voor de eerste keer in actie namens Heerenveen. In het thuisduel met ADO Den Haag viel hij twee minuten voor tijd in, bij een voorsprong van 2-0.