'PSV raakt 'heel goede voetballer' kwijt: transfersom van 0,5 miljoen euro'

'PSV raakt 'heel goede voetballer' kwijt: transfersom van 0,5 miljoen euro'

17-01-2017 09:55
13

Luiz Beto da Silva gaat PSV na één jaar alweer verlaten. De transfer van de twintigjarige Peruviaan naar Gremio is op een oor na gevild, meldt het Braziliaanse FOX Sports. Hij levert de Eindhovenaren zo'n half miljoen euro op.

Beto da Silva kwam in januari 2016 naar Nederland, toen PSV hem overnam van Sporting Cristal uit zijn geboorteland. In zijn eerste half jaar speelde hij zestien duels voor Jong PSV in de Jupiler League, waarin hij twee keer scoorde. Dit seizoen staat de teller op twee goals in elf competitieoptredens.

Door de transfer van Luciano Narsingh naar Swansea City leek Beto, die een Braziliaanse vader en een Peruviaanse moeder heeft, weer een plekje op te schuiven in de hiërarchie. Trainer Phillip Cocu gaf onlangs aan dat de aanvaller nog wel een aantal stappen te zetten heeft. "Hij kan heel goed voetballen, maar er komt wel meer bij kijken", aldus Cocu.

De kans om Gremio mee te doen aan de Copa Libertadores gaf de doorslag voor Beto. Hij had nog een contract tot medio 2018 in Eindhoven.

Update: PSV laat aan De Telegraaf weten dat de berichtgeving in Brazilië voorbarig is. Meer informatie geeft de club niet.