Schöne: 'Stemverheffingen, omdat ze zogenaamd meer hebben meegemaakt'

Schöne: 'Stemverheffingen, omdat ze zogenaamd meer hebben meegemaakt'

18-01-2017 08:10
3

Lasse Schöne is met zijn dertig jaar een van de meest ervaren spelers van Ajax, maar ondanks dat de rest van de selectie een stuk jonger en minder ervaren is, wil hij zich niet beter voordoen dan hij is. "Ik ga niet opeens een betweterige mentor spelen, dat vind ik helemaal niks."

"Hou op zeg, die spelers die dan opeens met stemverheffing praten, omdat ze zogenaamd meer hebben meegemaakt", zegt Schöne tegen Voetbal International. "Dat soort gedrag heb ik altijd verafschuwd, je moet vooral jezelf blijven. We kunnen heel moeilijk doen over de nieuwe talenten, dat ze mondiger zijn en direct al maniertjes hebben, maar daar heb ik niet zoveel problemen mee. Zolang het voetbal maar leidend is."

Schöne probeert gewoon zijn taak zo goed mogelijk uit te voeren. "Ik probeer daarbij ook gewoon te helpen. Sommige talenten trainen vrij in hun hoofd, maar een paar dagen later in de wedstrijd zie ik er dan weinig van terug. Daar probeer ik het dan met jonge spelers over te hebben. Net zoals de manier van voetballen als het even tegenzit. Het is een logische reactie om je als speler even te verstoppen als het niet loopt, maar dat moet je juist niet doen. Hoe meer ballen je krijgt, hoe sneller je weer in de wedstrijd zit. Dat soort dingen, daar ben ik wel met wat spelers mee bezig. Maar alles wel op een ontspannen manier, zeker niet als oude man die het allemaal nog een keertje uitlegt."