Lyon maakt officiële transfersom Memphis bekend: Ik voel natuurlijk wel druk

Lyon maakt officiële transfersom Memphis bekend: "Ik voel natuurlijk wel druk"

20-01-2017 15:46
5

Olympique Lyon heeft zestien miljoen euro betaald aan Manchester United voor Memphis Depay. Dat maakt voorzitter Jean-Michel Aulas bekend op een persconferentie, waar ook Memphis Depay reageerde op zijn miljoenentransfer.

"Lyon was in de onderhandelingen overtuigender dan andere clubs. Daarom voelde het goed om hierheen te gaan", aldus Memphis, wiens transfersom door bonussen kan oplopen naar een bedrag boven de twintig miljoen euro. Manchester United zou bovendien een terugkoopoptie van 35 miljoen euro hebben bedongen.

Memphis moet zichzelf oprichten in Frankrijk. "Ik weet hoe groot deze club is. Ik ben blij hier te zijn. Ik ben nog jong, maar voel natuurlijk wel druk. Ik ben hier om meer zelfvertrouwen te krijgen. Hopelijk kan ik zondag tegen Olympique Marseille al spelen, ook al mis ik nog wat ritme. Ik wil scoren en plezier hebben."

Lyon-voorzitter Aulas bedankte tot slot Manchester United en manager José Mourinho voor de medewerking die werd verleend bij de overgang van Memphis. "Ik dank Mourinho, met wie ik uitvoerig heb gesproken. Hij heeft de komst van Memphis vergemakkelijkt."

Lees ook: Héérlijke sterrenaanval: zo gaat Olympique Lyon eruit zien met Memphis