Héérlijke sterrenaanval: zo gaat Olympique Lyon eruit zien met Memphis

Héérlijke sterrenaanval: zo gaat Olympique Lyon eruit zien met Memphis

19-01-2017 15:10
21

De transfer van Memphis Depay van Manchester United naar Olympique Lyon kan ieder moment officieel gemaakt worden. VoetbalPrimeur kijkt naar het team waar de Oranje-international voor zijn comeback moet gaan zorgen.

Er was een tijd dat Olympique Lyon ieder jaar bijna met twee vingers in de neus de Franse titel in de wacht sleepte, maar die tijd ligt door de opkomst van vooral Paris Saint-Germain nu lang achter ons. De laatste jaren krabbelt Lyon, dat in februari in de Europa League AZ treft, na een zware terugval echter langzaam op in de Ligue 1 en de komst van Memphis Depay voor naar verluidt twintig miljoen euro zet die wederopstanding kracht bij.

Het huidige Lyon, dat vierde staat achter Monaco, Nice en PSG, speelt in een 4-3-3-formatie en verwacht wordt dat Memphis op de linkerflank zal gaan spelen. De positie van linksbuiten is dit seizoen tot nu toe ingevuld door Mathieu Valbuena, de oud-international van Frankrijk die een lang verleden bij Olympique Marseille kent. Valbuena kan echter ook als tien en rechtsbuiten uit de voeten, een positie die nu vooral wordt ingevuld door het twintigjarige talent Maxwel Cornet en af en toe door de 24-jarige Rachid Ghezzal. Lyon heeft daardoor twee opties: Valbuena op rechts en Fekir op 10, of Valbuena op 10 en het talent Cornet op rechts.

Memphis kan bij Lyon deel gaan uitmaken van een fraaie aanvalstandem. De echte sterren lopen namelijk voorin bij de club. Alexandre Lacazette, de spits die nog altijd geen toptransfer heeft gemaakt maar blijft scoren, is dit seizoen alweer goed voor vijftien goals in de Ligue 1. In zijn rug speelt Frankrijk-international Nabil Fekir. De twee plekken op het centrale middenveld worden doorgaans ingevuld door de 22-jarige Corentin Tolisso en de 27-jarige Franse oud-international Maxime Gonalons, met Sergi Darder en Jordan Ferri als back-ups.

Een andere bekende naam is Rafael, de oud-verdediger van Manchester United die nu zijn tweede seizoen op de rechtsbackpositie in Lyon beleeft. Jeremy Morel is de vaste linksback, terwijl het centrale verdedigingsduo momenteel gevormd wordt door Mapou Yangwa-Mbiwa en het twintigjarige talent Mouctar Diakhaby, die zijn plek afwisselt met de Pool Maciej Rybus. Op doel staat al jarenlang de Portugees Anthony Lopes. Met Memphis erbij lijkt Lyon weer wat completer en kan het de jacht openen op de lijstaanvoerders in de Ligue 1 én daarnaast ook nog eens een gooi gaan doen naar de Europa League-winst, al mag de Nederlander in dat laatste toernooi niet meer meedoen.