Update: Ex-target Ajax gaat vertrekken: 'Hij heeft het geld geroken'

Update: Ex-target Ajax gaat vertrekken: 'Hij heeft het geld geroken'

23-01-2017 22:38
8

Met het einde van de winterse transferperiode in zicht, wordt het langzaam weer onrustig rond Leon Bailey. De aanvaller van Racing Genk wordt begeerd door talrijke clubs.

AS Roma en Bayer Leverkusen zouden een bod van 23 miljoen euro hebben uitgebracht, terwijl naar verluidt ook Bournemouth, Everton en Olympique Nice concrete belangstelling hebben. Bij Leverkusen geeft men toe dat Bailey in elk geval op het lijstje staat.

"Bailey is een bijzonder interessante speler. Voorlopig hebben wij echter nog geen aanbod gedaan", bevestigt bestuurder Michael Schade aan Kicker. Een winterse transfer lijkt hoe dan ook uitgesloten, al wil trainer Roger Schmidt daar nog niet aan. "We gaan niet te vroeg zeggen dat alles super is. We hebben nog een paar dagen tot 31 januari."

Dat Bailey, die in de zomer werd begeerd door Ajax, denkt aan een transfer, is geen geheim. Zondag had de negentienjarige aanvaller een onderhoud met Genk en daarna 'vergat' hij een training. "Een misverstand, misschien. Maar dat bespreken we nog met de coach. We verwachten Leon maandag wel op training", verklaart Patrick Janssens van Genk.

Update 22.38: Bailey heeft zijn zinnen gezet op een vertrek bij Genk. Dat zegt de Belgische journalist Stef Wijnants. "Dat Bailey zal weggaan lijkt me logisch. In augustus was het al kantje boordje", stelt Stef Wijnants bij TV Limburg. "Leon Bailey heeft het geld geroken. Hij is klaar in Genk."