Update: Cambuur laat zomeraanwinst al na halfjaar naar Denemarken vertrekken

Update: Cambuur laat zomeraanwinst al na halfjaar naar Denemarken vertrekken

25-01-2017 10:07
4

Ninos Gouriye staat op het punt om Nederland te verruilen voor een avontuur in Denemarken. De 26-jarige aanvaller zit op een dood spoor bij SC Cambuur en maakte een goede indruk tijdens zijn proefperiode bij Vendsyssel FF.

Gouriye staat nog een half jaar onder contract bij Cambuur, dat echter bereid is om mee te werken aan een tussentijds vertrek. Dat meldt TC/Tubantia. Mocht de transfer doorgang vinden, dan komt Gouriye per direct uit op het tweede niveau van Denemarken. De aanvaller had ook voor een ander buitenlands avontuur kunnen kiezen, want vanuit Schotland hadden Hibernian FC en Dunfermline Athletic FC belangstelling.

Gouriye werd afgelopen zomer nog met hoge verwachtingen binnengehaald bij Cambuur, maar kon die nooit waarmaken. De speler stond in het verleden te boek als een groot talent bij FC Twente, maar zijn beste periode beleefde hij in 2012/13 bij Heracles Almelo. Vervolgens speelde Gouriye nog voor ADO Den Haag, Excelsior en het Roemeense Astra Giurgiu. 

Update 25/01 10.07: Cambuur heeft per direct afscheid genomen van Gouriye. De overstap van de aanvaller naar het Deense Vendsyssel FF wordt woensdagochtend bevestigd. De 26-jarige Gouriye was pas sinds afgelopen zomer actief in Leeuwarden. In negen optredens namens Cambuur scoorde de oud-speler van onder meer ADO Den Haag, Heracles Almelo en FC Twente één keer.