Van Basten en Van der Vaart eens over stap Slot: 'Van Dijk gaat profiteren'

Van Basten en Van der Vaart eens over stap Slot: 'Van Dijk gaat profiteren'

29 april - 21:56
13

Marco van Basten en Rafael van der Vaart zijn het eens: Arne Slot gaat slagen bij Liverpool. Eerstgenoemde denkt ook dat Virgil van Dijk fors profiteert van de komst van de Feyenoord-trainer.

"Ik vind hem echt capabel. Ik ben ook heel benieuwd, want ik denk dat hij van goede invloed zal zijn op Van Dijk", vertelt Van Basten bij Rondo over de overstap van Slot naar Engeland. "Daar ben ik heel benieuwd naar. Als ik zie hoe die spelers het bij Slot hebben gedaan en hoe beter ze zijn geworden, opbouwend en aanvallend. Dan denk ik dat hij daar zijn voordeel mee gaat doen."

Van Basten denkt dat vooral het opbouwende een voordeel is van Slot. "Als je ziet hoe de verdediging van Feyenoord voetbalt van achteruit. Goede structuur, de juiste verhoudingen, driehoekjes etcetera. Dan denk ik dat dat ook in Liverpool zal zijn. Daar speelt Van Dijk wel een hoofdrol in en dat gaat hem ook alleen maar helpen."

Ook Van der Vaart is positief gestemd over de stap van Slot. "Ik denk wel dat hij daar gaat slagen. Ook omdat hij nog een vrij onbekende trainer is in Engeland. Wat belangrijk is als hij daarheen gaat, hij heeft een ster voor zich te winnen. Ik vind dat Liverpool wel een goed team heeft, maar Mohamed Salah is eigenlijk de enige echte wereldster."