'United en Mourinho keuren China-transfer goed: contract van 140 miljoen euro'

'United en Mourinho keuren China-transfer goed: contract van 140 miljoen euro'

Gepubliceerd: zondag 29 januari 2017 om 07:28zo 29-01-2017 om 07:28

Manchester United is bereid om mee te werken aan een transfer van Wayne Rooney naar China. Meerdere clubs hebben belangstelling en hebben duizelingwekkende bedragen in gedachten.

In de meeste landen sluit de winterse transferperiode maandag, maar in China is die een maand langer open. Ook in februari kunnen de Chinezen zaken doen. En dus kan er de komende nog vuurwerk komen.

Wellicht vanuit Manchester, want de Engelsen zijn klaar om Rooney's transfer naar China te bekrachtigen schrijft The Daily Mirror. José Mourinho en de United-bazen hebben hun goedkeuring gegeven. Het tabloid meldt daarbij dat meerdere Chinese clubs bereid zijn om een contract ter waarde van 140 miljoen euro aan Rooney voor te leggen.

In drie seizoenen kan Rooney daarmee meer verdienen dan in zeventien jaar Premier League voor Everton en Manchester United. De Engelsman kan Carlos Tevez aftroeven als best betaalde speler ter wereld. De oud-teamgenoot van Rooney verruilde Boca Juniors voor Shanghai Shenhua en vangt zo'n 722.000 euro per week.

Welke clubs precies belangstelling hebben voor Rooney is niet duidelijk. Waarschijnlijk gaat het om een club uit Shanghai of Beijing.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is het verstandig dat United Rooney laat gaan?

Ja
69%
Nee
31%
(1310 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws