Update: Payet-soap kent ontknoping: transfer voltooid en aangekondigd

Update: Payet-soap kent ontknoping: transfer voltooid en aangekondigd

30-01-2017 07:59
10

Dimitri Payet gaat in de slotfase van de winterse transferperiode zijn zin krijgen. West Ham United heeft volgens Franse en Engelse media een akkoord bereikt met Olympique Marseille.

Payet wil koste wat kost weg uit Engeland, trainde in januari niet mee en heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer naar Marseille, de club die hem anderhalf jaar geleden verkocht aan West Ham. Zondag komt er zo goed als zeker een einde aan de transfersoap.

Franse en Engelse media melden dat Payet al in Marseille is om zijn transfer af te ronden. De nummer vijf van de Ligue 1 betaalt naar verluidt dertig miljoen euro voor de middenvelder, die vorig seizoen veel indruk maakte en ook op het EK in eigen land in topvorm was.

Payet zet zijn handtekening onder een contract tot medio 2021 in Frankrijk en gaat zo'n zeven miljoen euro per seizoen verdienen. West Ham heeft zijn opvolger al binnen: Robert Snodgrass komt over van Hull City.

Update 14.03: West Ham-rebel Payet is inderdaad onderweg naar zijn oude club Marseille. The Hammers bevestigen dat zondagmiddag via de officiële kanalen. Er is met L'OM een akkoord bereikt over een transfersom van een kleine dertig miljoen euro. 

Update 30-01, 07.59: De transfer van Payet is rond, zo meldt Marseille via de officiële kanalen. De komst van de aanvallende middenvelder van de Franse nationale ploeg werd vroeg op de maandagochtend bekendgemaakt. Hij tekent voor 4,5 jaar.