Transfer komt 23.59 rond: 'Bij mijn ouders bleek de printer niet te werken'

Transfer komt 23.59 rond: 'Bij mijn ouders bleek de printer niet te werken'

02-02-2017 07:48
2

NAC Breda en FC Twente vestigden dinsdagavond een record, door de huurtransfer van Jari Oosterwijk één minuut voor de deadline af te ronden. De spits kan erom lachen.

Drie uur voor het verstrijken van de transferdeadline werd Twente benaderd door NAC, met de vraag of Oosterwijk nog beschikbaar was. "Ik werd gebeld door de trainer (René Hake, red.): NAC heeft gebeld, zei hij. Mooie club, dacht ik meteen. Maar ook: Dit is wel erg laat. Ik had het totaal niet meer verwacht", vertelt de 21-jarige aanvaller aan BN/De Stem.

Het wordt een bizarre race tegen de klok. Niet alleen voor NAC en Twente, want Oosterwijk moet zich in allerlei bochten wringen. "Thuis moest ik de papieren printen en scannen. Maar ik heb thuis helemaal geen printer en of scanner."

Oosterwijk besloot naar zijn ouders te gaan. "Ik woon in Bathmen, zij in Lettele. Een dorp even verderop. Bleek de printer daar niet te werken. Vervolgens ben ik naar mijn vriendin gegaan. Die woont ook in Lettele. Daarom duurde het zo lang voordat ik de papieren kon printen, ondertekenen, inscannen en terugsturen. Eventjes had ik het idee dat het niet meer ging lukken."

Lees ook:
KNVB onthult opvallende feiten van drukste deadlineday in Nederland
FC Twente heeft transfer pas rond om 23.59 uur: "Het was stressen"