Van Bronckhorst roept spelers tot de orde: 'We hebben dus aanleiding gegeven'

Van Bronckhorst roept spelers tot de orde: 'We hebben dus aanleiding gegeven'

19-02-2017 07:08
7

Feyenoord is als koploper van de Eredivisie torenhoog favoriet tegen hekkensluiter ADO Den Haag. Hoewel de club uit de Hofstad deze week ook nog eens een oefenduel verloor van Scheveningen, hamert Giovanni van Bronckhorst op de juiste instelling.

"Het zegt mij ook niks, een oefenwedstrijdje tegen Scheveningen", zegt de Feyenoord-trainer tegen het Algemeen Dagblad. Van Bronckhorst heeft afgelopen week vooral de discipline aangehaald. Met Dirk Kuyt sprak hij over het feit dat de aanvoerder publiek zijn onvrede had geuit, omdat hij was gepasseerd tegen FC Groningen. "Een streepje voor betekent niet dat je altijd speelt."

Wedden

Meer odds

Ook een dreigend brandje rond Michiel Kramer, moest Van Bronckhorst in de kiem smoren. De spits wilde zaterdagavond niet trainen, omdat Kuyt ook niet hoefde. Het leverde hem een week schorsing op. "Ik bepaal wie er wel of niet trainen. Ik heb Kramer duidelijk gemaakt dat het niet kan wat hij heeft gedaan. Maar hij is maandag weer van harte welkom."

Tot slot kreeg Simon Gustafson een schorsing vanwege natrappen in een duel van Jong Feyenoord. "Ik heb de beelden gezien, ik vond het geen natrappen. Maar Kuyt, Kramer en Gustafson, het gebeurde allemaal wel in één week", aldus Van Bronckhorst. "We hebben dus aanleiding gegeven dat er over deze dingen is geschreven. Dat moeten we voorkomen, heb ik de groep verteld. We moeten er staan tegen ADO, dan gaat het daar over."