Wenger geeft hint: 'Hij ging met pensioen toen hij 71 was en ik ben nu 67'

Wenger geeft hint: 'Hij ging met pensioen toen hij 71 was en ik ben nu 67'

19-02-2017 07:55
10

Arsène Wenger heeft nog maar eens een rookgordijn opgetrokken over zijn toekomst bij Arsenal. De Fransman gaf aan dat hij nog minstens vier jaar door kan gaan als manager, maar dat betekent niet per se dat hij werkzaam blijft in het Emirates Stadium.

Het contract van Wenger, sinds 1996 aan het roer bij Arsenal, loopt deze zomer af. In maart of april beslist hij over zijn toekomst. Treedt Le Professeur in de voetsporen van Sir Alex Ferguson die na 26 jaar met pensioen ging bij Manchester United? "Ferguson had andere interesses in het leven en hij was ouder toen hij stopte dan ik op dit moment ben", zegt Wenger in Engelse media.

"Hij was vier jaar ouder. Hij ging met pensioen toen hij 71 was en ik ben nu 67", vervolgt de Fransman, die in het midden laat of hij nog vier jaar doorgaat. "Misschien langer, misschien minder lang. Ik weet het niet. Iedereen is anders. Ik wil geen afbreuk doen aan Ferguson, hij was een fantastische manager, maar hij had er genoeg van. Zover ben ik nog niet."

Wenger speculeerde eerder dat hij ook bij een andere club dan Arsenal werkzaam zou kunnen zijn. "Dat was geen bedreiging, helemaal niet. Het heeft altijd mijn voorkeur om Arsenal te managen, dat heb ik laten zien. Maar ik ben oud genoeg om de situatie te analyseren."