Van den Brom boos: 'Deze is nog erger dan afgelopen donderdag'

Van den Brom boos: 'Deze is nog erger dan afgelopen donderdag'

19-02-2017 15:07
1

John van den Brom is 'not amused' na de remise tegen Willem ll. Zijn ploeg leek af te stevenen op een overwinning, maar kreeg in de blessuretijd de deksel op de neus.

"Dit voelt als een verliespartij", opent Van den Brom voor de camera van FOX Sports. "We hebben niet goed gespeeld. Te laag tempo. Daar heb ik in de rust ook op aangedrongen. Om meer energie erin te steken. Het was zomeravondvoetbal. In de tweede helft was het wel wat beter, maar nog steeds niet goed. Je bent oppermachtig in balbezit en scoort de bevrijdende 0-1, dat denk je. Maar dan maak je egoïstische keuzes. Zelf voor succes gaan in plaats van breed te leggen. Het opportunisme van Willem ll levert dan een goal op."

Afgelopen donderdag ging AZ met 1-4 de bietenbrug op tegen Olympique Lyon in de Europa League, maar het gelijkspel van zondag doet meer pijn. "Deze vind ik erger dan afgelopen donderdag. We hadden hier gewoon moeten winnen, klaar. We weten de belangen. Je hebt het gevoel dat je oppermachtig bent. We hadden geen problemen met ze." Dat AZ 'vermoeid' zou zijn na een Europese wedstrijd wordt door Van den Brom weggewuifd. "Onzin. Daar moet je niet mee aankomen. Dan hadden ze dat gister moeten zeggen."