Update: 'Conflict rond Bruma: geen nieuw contract, dus geen speeltijd'

Update: 'Conflict rond Bruma: geen nieuw contract, dus geen speeltijd'

20-02-2017 13:20
6

Galatasaray-aanvaller Bruma richt zijn pijlen op een transfer naar Manchester United. De 22-jarige vleugelspeler stond niet zo heel lang geleden nog hoog op de verlanglijst van PSV, maar tot een overstap kwam het niet.

Nu is Bruma één van de sensaties bij Galatasaray, waarvoor hij al zeven keer scoorde en vijf assists gaf in achttien duels in de Süper Lig. De jeugdinternational uit Portugal werd in het verleden al verleid tot uitspraken over Manchester en José Mourinho en er wordt nu een schepje bovenop gedaan. Levent Nazifoglu, technisch directeur van Gala, laat weten dat Bruma een gigantisch doel heeft.

"Bruma wil dolgraag voor Manchester United spelen, maar als hij dat niveau wil bereiken, moet hij bepaalde dingen veranderen", zei Nazifoglu tegenover Turkish Football. Bruma liet in december weten dat hij vorige zomer met Mourinho had gesproken over een transfer. "Ik heb het gevoel dat een grote manager geïnteresseerd in me is, een heel fijn gevoel. Ik moet het geweldig doen bij Galatasaray om deuren te openen."

Update 13.20: De verstandhouding tussen Bruma en zijn werkgever is behoorlijk aan het vertroebelen, melden Turkse media. Zaterdagavond ontbrak de buitenspeler in de wedstrijdselectie van Galatasaray, omdat hij weigert om zijn handtekening te zetten onder een nieuw contract. De verbintenis van Bruma loopt door tot de zomer van 2018. Trainer Igor Tudor zou te horen hebben gekregen dat hij voorlopig geen beroep moet doen op de Portugees.