De Haan: 'Leuk, zei ik. En wat kostte dat ding? '80.000 euro', zei Royston'

De Haan: 'Leuk, zei ik. En wat kostte dat ding? '80.000 euro', zei Royston'

22-02-2017 11:31
31

Foppe de Haan heeft in zijn loopbaan voetballers steeds verder van de normale maatschappij zien raken. De huidige assistent-bondscoach van de Oranje-vrouwen haalt een voorbeeld rond Royston Drenthe aan.

De Haan werkte met Drenthe samen bij Jong Oranje. "Hij had een nieuw horloge gekocht en zat er opzichtig mee te pronken. Wat is dat?, vroeg ik. 'Een horloge', zei Royston. 'Zijn er maar een paar van op de wereld'. Leuk, zei ik. En wat kostte dat ding? 'Tachtigduizend euro'. Ik wist niet wat ik hoorde", aldus De Haan in Voetbal International.

"Eigenlijk werd ik er heel triest van. Dat dóe je toch niet?, zei ik nog. Maar Royston vond het mooi en dat was dat", aldus De Haan. "Je kunt het hem niet eens kwalijk nemen, ook hij is een product van zijn opvoeding. En als je op jonge leeftijd naar Real Madrid gaat en ineens zoveel geld krijgt, dan doet dat ook iets met je. Het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen, en helaas waren die van hem niet sterk genoeg. Heel erg jammer. Royston was niet alleen een hartstikkene goeie voetballer, hij is ook een hartstikkene beste kerel. Maar zulke jongens moet je eigenlijk altijd aan de hand houden, anders gaat het mis."